A+ A A-

tmtsystemlogo__mesoestetic_tmt

Transdermale Mesodermische Therapie

Transdermaal electro-mesotherapie systeem

Spectaculaire resultaten zonder injecties, ongemak of neveneffecten.

Het Mesoline SystemTM is een apparaat dat een unieke en revolutionaire techniek gebruikt die ervoor zorgt dat de actieve bestanddelen van de «Cosmeceutische» producten de huid zullen binnendringen op een niet-agressieve, snelle en werkelijk doeltreffende wijze. Is ideaal voor het toedienen van actieve producten die de huid niet kunnen binnendringen door eenvoudige passieve applicatie (d.m.v. gel, crème of conventionele transdermische patches).  

Zijn originaliteit?

In eenzelfde apparaat, de elektrophoroporator genaamd, zijn 2 technieken verzameld die elk afzonderlijk de versterkte huiddoorlaatbaarheid reeds hebben bewezen: de elektroforese (of ionoforese), die een constante stroom gebruikt en de elektroporatie, die een beroep doet op een aantal pulsies van snelle en korte duur.

Doel?

De doeltreffendheid van deze twee methoden samenvoegen om zo het binnendringen van bepaalde actieve bestanddelen in de huid te boosten op een weldadige wijze. De actieve bestanddelen kunnen poblemen als huidveroudering, cellulitis, striemen of huidverslapping behandelen.

Elektroporatie

De elektroporatie bestaat eruit elektrische schokken toe te dienen van heel korte duur op de cellen en weefsels. Hierdoor worden de microporiën van de huid geopend zodat de actieve bestanddelen gemakkelijk kunnen binnendringen. Dit fenomeen is volledig omkeerbaar: wanneer de micro schokken stoppen, bekomt de huidstructuur opnieuw haar oorspronkelijke toestand.

Het fenomeen van herhaaldelijke vorming en verdwijning van de microporiën, mondt uit in een aanzienlijke verhoging van de huiddoorlaatbaarheid. De elektroporatie is een athermisch fenomeen en is een algemene techniek die kan worden toegepast op alle celtypes. Het laat het binnendringen van verschillende stoffen toe, onafhankelijk van hun oorsprong of grootte. Het is een heel doeltreffende techniek zowel voor het binnendringen van eenvoudige molecules als voor de macro molecules zoals DNA of Hyaluronzuur. 

Dankzij de elektroporatie dringen de «Cosmeceutische» actieve bestanddelen doeltreffend in de huid zonder het gebruik van naalden. De behandelingen zijn bijgevolg pijnloos. Neveneffecten zoals sporen, gesprongen vaatjes of hematomen zijn uitgesloten. 

Elektroforese of Ionoforese

De elektroforese of ionoforese bestaat eruit de actieve bestanddelen in de huid te laten binnendringen door het gebruik van elektrische stroom. De ingangskanalen zijn de zweetklieren en de haarzakjes.

Dankzij de elektroforese kunnen de geïoniseerde molecules binnendringen doorheen de aanhangende  structuren van de dermis door het gebruik van een constante stroom (<0,5 ma /cm2). De elektrische afkeer veroorzaakt tussen de polariteit van de aangebrachte stof en het niveau van de schok van de gebruikte elektrode heeft als gevolg dat de stoffen kunnen binnendringen. Dezelfde twee tekens zullen afstoten en twee tegenovergestelde tekens zullen aantrekken. Dankzij dit principe worden de actieve ionen van de actieve bestanddelen teruggeduwd naar de dermis.

 

 mct injector