Depigmentatie producten

Depigmentatie producten

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid. We hebben een breed assortiment aan depigmentatie producten die de strijd aan gaan met deze pigmentvlekken. Wilt u onze producten in uw assortiment opnemen? Word dan vrijblijvend partner. Of bekijk voor verkooppunten van onze producten de contactpagina.  

Thuisproducten

Mesococktails

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment hebben we allemaal, dit geeft kleur aan onze haren, ogen en beschermt onze huid tegen UV-straling. Dit pigment heet melanine. Wanneer een deel van de huid (te) veel pigment aanmaakt kunnen pigmentvlekken ontstaan. Dit zijn donkere vlekjes op de huid en dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Een andere naam voor pigmentvlekken is ouderdomsvlekken. Deze vlekken ontstaan voornamelijk door zonlicht maar ook hormonen of erfelijkheid kunnen een oorzaak zijn van deze pigmentvlekken. Ook kunnen pigmentvlekken ontstaan tijdens de zwangerschap, dit wordt ook wel een zwangerschapsmasker of melasma genoemd. Er komen ook witte pigmentvlekken voor, dit komt door een tekort aan pigment in de huid. 

Depigmentatie behandelingen

Met behulp van een depigmentatie creme of een behandeling van mesoestetic kan de zichtbaarheid van deze pigmentvlekken worden verminderd of ze kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Bekijk ook eens onze pagina over pigmentvlekken verwijderen met behulp van Cosmelan

Pigmentvlekken voorkomen

Door zonlicht te veel zonlicht te vermijden is het mogelijk om pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om op te letten met medicijnen, pillen of behandelingen op basis van hormonen. Deze kunnen de hormoonverhouding verstoren waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan.

 

Overige cosmetica producten